Skapar lyckade och långsiktiga anställningar tillsammans med nyanlända och arbetsgivare.

FÖR EN ARBETSMARKNAD DÄR ALLA HAR MÖJLIGHET ATT JOBBA

Jobbentrén skapar lyckade och långsiktiga anställningar tillsammans med nyanlända och arbetsgivare. Målet är att nyanlända ska utvecklas på jobbet och integreras i samhället, samt att skapa fler inkluderande arbetsplatser där arbetsgivare kan attrahera och utveckla nyanlända talanger.

Jobbentrén arbetar uppsökande för att hitta nyanlända talanger, och intervjuar löpande på boenden och skolor för nyanlända. Efter en gedigen rekryteringsprocess får nyanställda ta del av Jobbentréns coachningsprogram, samtidigt som arbetsgivaren får löpande stöd i sitt arbete. På så sätt hjälper Jobbentrén företag att anställa, behålla och utveckla nyanlända talanger.

 

 

”När jag träffade Jobbentrén förändrades mitt liv. De hjälpte mig hitta jobb och så fick jag en coach. Vi ses för att prata om mitt jobb och hur jag ska växa där, och om hur man gör för att komma in i svenska samhället. Det är skönt att ha det stödet, och sen jag träffade Jobbentrén känner jag mig mindre ensam.”
”Jag skulle definitivt rekommendera Jobbentrén. Den rekrytering som gjorts har varit väldigt bra för vår del. Alaa gör ett fantastiskt jobb som vaktmästare hos oss, och den kompetens han har med sig från Syrien – där han jobbade som elektriker – har stärkt upp vår organisation.”